Igienizare aer condiționat

Cand incepe sezonul cald, realizam ca in locuinta sau la birou detinem un sistem de aer conditionat pe care vom incepe sa-l utilizam, fara a ne intreba insa daca este in regula sa-l pornim fara o igienizare prealabila, daca sanatatea ne este cumva afectata de bacteriile si mizeria ce s-au acumulat pe parcursul anului anterior de utilizare! Recomandarea noastra este ca fiecare dintre dvs.sa realizeze faptul ca igienizarea reprezinta realmente o NECESITATE si ca aceasta trebuie efectuata anual sau semestrial, depinde cat de intens si de mediul in care a fost utilizat aparatul de aer conditionat

Se simte un miros urat in casa sau in birou cand ati pornit aerul conditionat? De cele mai multe ori sursa mirosurilor neplacute este chiar instalatia de aer conditionat, unde umezeala favorizeaza dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor precum legionella pneumophila, acestea fiind cauzele unor alergii, afectiuni ale cailor respiratorii sau chiar ale pneumoniei.

Stim cu totii ca aparatul de aer conditionat este conceput pentru a crea confort. Totusi, din cauza bacteriilor care se depun in filtrele acestuia, sanatatea utilizatorilor poate fi pusa in pericol. De aceea este necesara curatarea aparatului de aer conditionat de impuritati pentru ca acestea sa nu ajunga in casa ta. Pe de alta parte, o curatare periodica a aparatului de aer conditionat asigura functionalitatea deplina a acestuia. Bine intretinut, acesta va functiona o perioada indelungata de timp si va tine alergenii departe de tine si de familia ta. Fara o curatare periodica, intr-un final aparatul se va defecta si va necesita reparatii care se vor dovedi costisitoare. În vremurile actuale – insuportabil de calduroase – reflexul normal este sa calmam termometrul cu ajutorul aerului conditionat.

Avantajele utilizarii aerului conditionat:

Aerul conditionat reprezinta un plus si pentru sanatate intrucat cardiacii, hipertensivii si batranii, pentru care o zi caniculara este o amenintare reala in privinta sanatatii si a vietii acestora, pot trece cu succes peste aceasta provocare daca stau intr-un loc racorit cu aer conditionat. Totodata, datorita filtrelor, simptomatologia rinitei alergice se poate ameliora. Insa aparatele de aer conditionat nu indeparteaza doar caldura. Folosirea lor rationala duce la prevenirea poluarii, a prafului, a polenului, implicit a alergiilor,a crizelor de astm si a bolilor respiratorii asociate poluarii. Se recomanda pacientilor cu astm sa aiba aer conditionat.

Intretinerea corespunzatoare a aparatului de aer conditionat:

Aparatul de aer conditionat neigienizat periodic poate deveni purtator de microbi, iar mediul umed existent in tavita de condens este unul propice pentru ca acesti microbi sa se dezvolte. Astfel, se recomanda igienizarea aparatului de aer conditionat la începutul sezonului cald, pentru a nu ne pune în pericol sanatatea.

Ce inseamna igienizarea?

Reprezinta curatarea si spalarea filtrelor, dezinfectarea bateriei de condensare si a tavitei de condens, curatarea turbinei , lucru care va duce la functionarea optima a aparatului de aer conditionat. Va oferim experienta noastra in instalatii de climatizare, igienizare aer conditionat, montaj, servisare si incarcare freon in instalatiile AC, intretinere si mentenanta aer conditionat cat si evaluarea in vederea efectuarii reviziei complete a instalatiei de aer conditionat. Igienizarea completa prin demontarea unitatii interioare si curatarea acida a elementelor componente este singura metoda care ofera garantia de eliminare 100% a bacteriei Legionella pneumophila responsabila de mirosurile neplacute si depunerile nocive din instalatie.

Avantajele igienizarii periodice a aparatului de aer conditionat:

Economisesti bani curatand aparatul, reduci consumul de energie electrica, prelungesti viata compresorului (un radiator murdar va solicita mai mult ventilatorul, fapt ce va reduce durata de viata a acestuia).

Respiram un aer curat si sanatos, dispare disconfortul produs de mirosul neplacut, se reduce riscul aparitiei bolilor cauzate de bacteriile si ciupercile formate in interiorul aparatelor. Pentru a preveni problemele neplacute cauzate familiei dumneavoastra de aerul conditionat va recomandam igienizarea periodica a aparatelor.

Tot anual va recomandam sa fie efectuata o verificare riguroasa a echipamentului pentru a functiona la parametrii optimi si anume verificarea cantitatii agentului de racire, a legaturilor electrice si starea compresiei motorului exterior.

Un serviciu complet, realizat in bune conditii la domiciliu. Acoperim toata gama de sisteme de aer conditionat: split, multi-split, caseta, duct, sistem VRF si VRV, chillere, ventilo-convectoare, pompe de caldura si centrale tratare aer. Toate lucrarile noastre beneficiaza de garantie implicita pentru un sezon. Echipele noastre sunt formate din tehnicieni frigotehnisti specializati, cu experienta, care va ofera calitate si preturi corecte.

Ne deplasam in toate sectoarele din Bucuresti si Ilfov. Suntem specialisti in ceea ce facem, de aceea puteti apela cu incredere la serviciile noastre! Remedierea ulterioara a defectelor aparatului de aer conditionat va fi mult mai costisitoare!

Ce marci si modele de aparate reparam – igienizam – montam?

 

Reparam aparate de aer conditionat marcile: Lg, Samsung, Whirlpool, Daikin, Hyundai, Daewoo, Americool, Aircool, Gala, Dinamic, Nordstar, Galantz, Osaka, Windsor, Midea, Yuetu, Electra, Tadiran, Ecoclima, Aux, White Westinghouse, Panasonic, DeLonghi, Platinium, Mistral, Vortex, Maxwell, Rowe, Akai, Alizze, Polar, Sampo, Sanyo, Fujitsu, Excel, Ariagel, Airwell, Alaska, Arctic, Ariston, Beko, Bosch, Carrier, Chigo, Citizen, Electrolux, Ferroli, Fuji, General, Gorenje, Gree, Haier, Henson, Hitachi, Inventor, Hokkaido, Hoover, LDK, Midal, Mitsubishi, NEI, NEO, Ocean, Orieme, Orion, Philco, Sharp, Siemens, Tadiran, Toshiba, Westwood, Yamato, Zanussi, DOX, si multe alte marci comercializate.